Adliye'yi karıştıran Aşk Oyunu İddiası

Aşk oyunu' iddiası Antalya Adliyesi'ni karıştırdı

Antalya Adliyesi ‘aşk oyunu’ iddiaları ile karıştı. Adliyede Denetimli serbestlik cezası çeken K. Çakmaklı (41), zabıt kâtibi N.B.’nin (25) kendisini evlenme vaadiyle kandırıp menfaat elde ettiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu. Çakmakçı, olayın kapatılması için Ağır Ceza ve Asliye Ceza-2 İlamat Masası Yazı İşleri Müdürü Handan E.'nin de kendini tehdit ettiğini savundu.

Antalya  Adliyesi’nde denetimli serbestlik cezası çeken K. Çakmaklı (41), aynı kurumda Asliye Ceza-2 İlamat Masası Zabıt Kâtibi olarak görev yapan N. B.’nin (25) kendisini evlenme vaadiyle kandırıp menfaat elde ettiğini iddia ederek Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Olayın kapatılması için Ağır Ceza ve Asliye Ceza-2 İlamat Masası Yazı İşleri Müdürü H.E. (35) tarafından cezaevine gönderilmekle tehdit edildiğini de söyleyen Çakmaklı, N.B.’ye aldığını iddia ettiği hediyelerin faturalarını, su, kira ödeme belgeleri ile yine N.B. adına çıkarılan ek kredi kartının ekstreleri ve nakit akış bilgilerini delil olarak sundu.

N. B.

FATURALAR SAVCILIKTA
Savcılığa verdiği ifadesinde, zabıt kâtibi Nurten B. ile aynı büroda çalıştığını anlatan Çakmaklı, bir süre sonra aralarında yakınlaşma olduğunu ve duygusal bir birlikteliğe başladıklarını anlattı. İlişki sırasında N.B.’nin kira, kuaför, giyim, gıda, eğitim, sağlık, ulaşım, dövme sildirme gibi giderlerinin kendisi tarafından karşılandığını belirten Çakmaklı, N.B. için Almanya’dan İphone 6S marka cep telefonu getirttiğini, kendisine Ray-Ban marka güneş ve numaralı gözlük aldığını söyledi. Çakmaklı, N. B.’ye nakit para verdiğini, bürosundaki yiyecek dolabını doldurduğunu ileri sürdü.

‘KANDIRILDIM, TEHDİT EDİLDİM’

İlişkileri devam ederken Nurten B.’yi evli bir erkekle samimi biçimde gördüğünü anlatan Çakmaklı, ifadesinin devamında şunları aktardı: “N. B., adliyedeki görevini kullanarak benim gibi denetimli serbestlik yükümlülüğünü yerine getiren şahısları etkileyerek menfaat sağlamaktadır. N.B, müdürü H.E.’ye benimle ilgili bir şeyler söylemiş. H. E. beni çağırıp N.B ’İle sevgili olmamızın kabul edilemeyeceğini, sessiz, sedasız bu işin kapatılması gerektiğini, aksi halde tutanak tutarak beni cezaevine geri göndereceğini söyledi. Zaten bir süre sonra da görev yerim değiştirildi. Maddi ve manevi olarak bana zarar veren N.B.’den şikâyetçiyim.”

H.E.

KOVUŞTURMAYA İZİN YOK
Şikâyet üzerine Memur Suçları Soruşturma Bürosu, N. B. ve H.E.’nin şüpheli sıfatı ile ifadelerini aldı. N.B., “Bana görevimle ilgili isnat edilen bir suç bulunmamaktır” şeklinde ifade verirken, H.E. ise şöyle dedi: “N.B.’nin görevi ile ilgili bir menfaat temin etmesi söz konusu değildir. Çünkü hükümlü ile ilgili işlemler Taşra İlamat Masası ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Hükümlüyü tehdit edecek herhangi bir söz söylemedim.” Alınan ifadeler sonrası olayla ilgili kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilirken, karar metninde şöyle dendi: “K. Çakmaklı’nın zabıt kâtibi şüpheli N. B.’a verdiği para ve eşyaların kendi rızası ile herhangi bir zorlama olmaksızın verdiğini beyan etmesine göre, şüphelilere atılı suçun unsurlarının olayda gerçekleşmediği anlaşıldığından şüpheliler hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmiştir.”

‘BENİ KULLANDILAR’
Kararla ilgili tüm itiraz haklarını kullandığını ayrıca Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na şikâyet dilekçesi yazdığını söyleyen Çakmaklı, “Aldatıldım, duygularımla oynandı. Sadece bu değil, cezaevine gönderilmekle tehdit edildim. Ancak devlet, memurunu korudu. O kadına hediyeleri sadece aşk değil biraz da korkuyla verdim.


http://www.hurriyet.com.tr/ask-oyunu-iddiasi-antalya-adliyesini-karistirdi-40090063