Adalet Bakanlığı çalışanlarının haklarını savunmak amacıyla kurulan Adliyede Birlik Platformu adalet teşkilatı çalışanlarının teşkilatlarından memnun olmadıklarını ve mobbinge maruz kaldıklarını söyledi.

Adalet Bakanlığı bünyesindeki adliyelerde, ceza infaz kurumlarında, adli tıp başkanlıklarında ve denetimli serbestlik müdürlüklerinde çalışan personelin haklarını savunmak amacıyla kurulan Adliyede Birlik Platformu tarafından adliye çalışanlarının durumları ile ilgili olarak yazılı izah yapıldı. Platform personelin büyük bir çoğunluğunun teşkilatlarından memnun olmadıkları ve mobbinge maruz kaldıkları belirtti. Platform, adalet personelinin teşkilat içindeki konumundan memnun olmadığını, iş yoğunluğu sebebiyle sosyal hayatlarına zaman ayıramadıklarını, maaşların düşük olduğunu ve bunun sonucunda da memnuniyetsizlik kavramının oluştuğunu dile getirdi.

Teşkilat mensuplarının bir kısmının amirleri tarafından mobbinge maruz kaldığını kaydeden platform, ’Mobbing sonucunda birçok personel psikolojik tedavi görüyor ve mobbing uygulayanlar hakkında HSYK nezdinde şikayet başvuruları var. Temennimiz mobbing mağdurlarının azalması ve kendisiyle uğraşılanın insan değil uğraş verilenin iş olmasıdır.’ dedi.

YEŞİL PASAPORT VE YIPRANMA HAKKI

Adalet Bakanlığı’nda çalışan memur düzeyindeki personelin kadro durumu sebebiyle yeşil pasaport alamadığını dile getiren platform bu durumun Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ileri sürdü. Adalet personelinin dosyalarla ve suç işleyen kesimle iş yaptığı gerçeği göz önüne alındığında yıprandıklarını belirten platform, gazetecilere ve milletvekillerine sağlanan yıpranma hakkının adalet personeli içinde sağlanması gerektiğini vurguladı.

’BAKANDAN RANDEVU TALEP ETTİK”

Adalet Bakanlığı’nın tüm birimlerinde çalışan personelin haklarının bir bütün içerisinde ele alınması gerektiğine değinen platform açıklamasını şöyle tamamladı: ’Verilen hakların geri alınmaması, adalet personeline psiko-sosyal yardım yapılması, emniyet ve sağlık personeline sağlanan ücretsiz hukuki yardımın adalet personeli içinde sağlanması ve fazla mesai ücretlerinin geri verilmesi için Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’dan randevu talep ettik. Bize olumlu döneceğini düşünüyoruz. Bu görüşmeden sonuç alacağız. İnancımız tam.’


http://www.haberfx.net/adalet-calisanlari-mobbinge-maruz-kaliyor-haber-1747228/