Adalet ciddi bir iştir, hafife alınamaz

Hakimlerin hain olması da acemi de olması kabul edilemez

Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Başkanı Rifat İnanç, Türkiye Adalet Akademisinin, çeşitli illerden yaklaşık 90 hakim ve cumhuriyet savcısının katılımıyla Eskişehir'deki bir otelde düzenlediği "Askeri Suçlar ve Yargılama Usulü" konulu meslek içi eğitim seminerinin açılışında yaptığı konuşmada;

“Bu, arkadaşlarımızın tercihi değildi. Devlet, 'hadi göreve' dedi. Arkadaşlarımız da gittiler. Bu arkadaşlarımıza yönelik zaman zaman bazı haksız eleştirilerin yapıldığını duyuyoruz. Devlet, 'hain olmaktansa acemi olması iyidir' dedi ve bu genç arkadaşlarımızı göreve çağırdı. Bu arkadaşlarımızı bulunduğu yerlerde deneyimli meslektaşlarımızın eğitmesi lazım."

Hakimlerin hain olması da acemi olması da kabul edilemez. Acemi dediğiniz hakimler insan özgürlüğü, temel insan hakları konusunda ağırlaştırılmış müebbet hapse varan cezalar vermektedirler. Adalet deneme yanılma tahtası değildir. Böylesi önemli bir konuda hakimlere eğitim veren bir kurumun başında bulunan bir zatın yaptığı bu açıklaması hiçbir koşulda kabul edilemez.

Hakimler hain de olmasın, acemi de.

Av. Rahmi Ofluoğlu