Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya konuşmasında dikkat çeken cümleler:

“Bu yapının içinde olanlardan 15 Temmuz'dan sonra gerçek anlamda pişmanlık duyan çok az kişinin olduğunu görüyorum. İnlerine gireceğiz dedik, girdik. Ama bitmedi. Kaçacak delik arayacaklar. Şimdi yeni uygulamalar geliyor. Birkaç hafta içinde göreceksiniz"

Cumhurbaşkanı 15 Temmuzdan sonra gerçek anlamda pişmanlık duyan çok az diyor. Demek ki çok daha fazla kişinin pişmanlık duyması bekleniyordu. Cumhurbaşkanı sonuçtan memnun değil.

Cumhurbaşkanı pişmanlık duyanların oranını az bulduğu için “..bitmedi, birkaç haftaya kadar yeni uygulamalar geliyor” diyor.

Beklenilen gerçek pişmanlık  “itirafçı” olmaktır, pişman oldum, Gülen’e ve cemaatine lanet olsun demek yetmiyor. Bu yüzden Cumhurbaşkanı “..gerçek anlamda pişmanlık duyan” ifadesini kullanıyor..

Sözlerinin devamında “ kaçacak delik arayacaklar, yeni uygulamalar geliyor..” sözlerinden anlaşılan gelecek olan uygulamalar  itirafı kolaylaştıracak yasal düzenlemeler olmayacak, bunun yerine FETÖCÜ diye bilinenleri daha fazla köşeye sıkıştıracak şimdiye kadar yapılan icraatlardan daha sert uygulamalar hayata geçirilecektir.

Sonuç olarak hukuk bir sürede daha OHAL tatilinde olacak.
Oysa biz hukukçuların beklentisi avukatlar üzerindeki kısıtlamaların kalkması, devletin yargının üç ayağından biri olan savunmaya güvenmesi, bağımsız, tarafsız bir yargı ile adaletin tecellisidir.
Rahmi Ofluoğlu
Avukat