adalet.org sitesi admini Hakim Aydın Başar'ın yaptığı açıklama:

adalet.org sitesi sunucusunda adli arama yapılmıştır.

Dün adalet.org gecesinden dönmüş ve o günün mutluluğu ile bu akşam gecede çektirdiğimiz resimlere bakacaktım.Akşam üstü bir haber aldım.Sitenin yayınlandığı İzmirdeki sunucu şirketi polisler ziyaret etmişler.Ve ellerindeki arama kararı gereği ,sitenin tümünü kopyalayıp gitmişler.Yani facebook sitesinin tümünün kopyalanması veya herkesin telefon görüşmelerinin kayıt edilip kopyalanması gibi. Siteye giriş şifreleriniz ve her şeyimiz kopyalanmıştır.

15 yıllık emeğimizi,15 yıllık geçmişi alıp götürmüşler. Aslında sitedeki forumların kopyalanması sorun değil,isteseler ben toplar verirdim onlara.Ancak kişiler arası yapılan ,yani herkese açık olmayan özel mesaj veritabanı da kopyalanmış. Yani sitede özel mesaj olarak yazılan tüm mesajlar şu anda polisin elinde.Bu şu demek bu siteye kayıtlı 20 000 kişi potansiyel şüpheli görülmüştür.Tahmin ediyorum ki o arama kararını isteyen C.Savcısı  veya kararı veren veren meslektaşımın da mesajı vardır,o mesaj veritabanında.

Size samimi olarak şunu söylemek isterim.Cematcilerin egemen olduğu bir dönemde,cematcilerin böyle bir şey yapabileceğini bekliyordum.Ve o zamanlar Aydın Başar gözaltına alındı şakalarını ciddi sananların çoğunlukta olduğu bir dönemdi.Herhalde,o zamankilere nasip olmadı adalet.org sitesinin tüm veritabanını kopyalamak,bu dönemin hukukçularına nasip oldu.Demek ki,hukuk daha göreceğini görmemişti.Yarın neler görebiliriz bilemiyorum.

Bu adli işlemin arkasındaki tasarrufu tahmin edebiliyorum.Hadi şüphelendiğiniz insanlar var,hadi bir suç şüphesi var.O zaman yapılması gereken o kişilerle ilgili bir karar alınmasıdır.Herkesin yazışmalarını kopyalamak niye..

Bu soruşturma hangi kapsamda,hatta bu soruşturmada site kurucusu olarak rolüm ne halen bilmiyorum.Ama sadece şunu biliyorum.Hakim ve savcıların %90 una yakınının üye olduğu bir sitenin tüm veri tabanının kopyalanmasının artık hukuk ve mantıkla,adaletle,anayasal haklar ile,haberleşme özgürlüğü ile  yakından uzaktan ilgisi olmadığını düşünüyorum.

Dedim ya somut bir bilgi sahibi değilim.Belli olmaz belki beni de ziyaret ederler,o zaman daha iyi öğrenirim.Hukuksuzluk,gelsin yaşamı boyunca hukuk demiş bir adama da gelsin.

Bu tasarruf, bu siteye üye olan herkesin hakkına bir tecavüzdür..Ayrıntılı bilgi sahibi olduğumda sizleri bilgilendireceğim.Bu bilgilendirmeyi bir sorumluluk gördüğüm için yapıyorum.Söylenecek sözlerin bittiği yerlere doğru yol alıyoruz.Herkese selam ve saygılar.