Adalet Bakanı Abdulhamit Gül hakim ve savcı sayılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün açıklamalarına göre 2018 yılı için 4 bin hakim ve savcı alımı yapılacak. Bu ay sonu ise 1300 hakim ve savcının kurasının yapılacağı ifade edildi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Kanal 7 televizyonunun canlı yayınına katıldı ve kendisine sorulan soruları yanıtladı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül buradaki açıklamalarında hakim ve savcı sayısını değerlendirdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül yaptığı açıklamalarında darbe girişiminin ardından 4 bine yakın Fetullahçı Terör Örgütü mensubu hakim ve savcının ihraç edildiğini vurguladı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamalarının devamında yargının işleyebilmesi için yeni hakim ve savcı alımının yapıldığını da ifade etti.

4 BİN HAKİM VE SAVCI ALINACAK

Konu ile ilgili olarak Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamalarının devamında her geçen normalleşildiğini 15 Temmuz'un ardından yaklaşık 4 bin hakim savcının sisteme dahil olduğunu ve bu ay sonunda ise 1300 hakim ve savcı için kura çekileceğini ifade etti. Bunun yanı sıra Bakan Gül yaklaşık olarak 2018 yılı içinde sisteme 4 bin civarında hakim ve savcıyı kürsüye alacaklarını belirtti. Bakan Gül açıklamalarında 2018 yılının sonu itibariyle hakim savcı ihtiyacını rutine ve normalleştirmeye getireceklerini ifade etti.

BAKAN GÜL'ÜN AÇIKLAMALARI

Bakan Gül söz konusu açıklamalarında "Her geçen gün normalleşiyoruz. 15 Temmuz'un ardından yaklaşık 4 bin hakim savcı sisteme dahil edildi. Bu ay sonu bin 300 hakim savcı kurası daha çekeceğiz. Yaklaşık yine bu yıl içinde sisteme 4 bin civarında hakim savcıyı kürsüye alacağız. Bu sene sonu itibariyle hakim savcı ihtiyacımızı rutine ve normalleştirmeye getireceğiz" ifadelerine yer verdi.

  

11.2.2018 16:46:09 
Kaynak: Kamupersoneli

https://www.kamupersoneli.net/adalet-personeli/adalet-bakani-gul-acikladi-4-bin-hakim-ve-savci-alimi-yapilacak-h42062.html