Yaz tatillerini yaklaşık 20 yıldan bu yana Bodrum’un Gündoğan Mahallesi’ndeki TRT Dostlar Sitesi’nde eşi Gürhan Bingöllü ile geçiren ve 1968’li yılların devrimci liderlerinden Deniz Gezmiş’in arkadaşı, ceza hukukçusu, 3 çocuk babası, 75 yaşındaki Avukat Kemal Bingöllü, bu sabaha karşı evinde uyurken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi. Bingöllü’nün eşi Gürhan Bingöllü’nün komşularından yardım istemesi üzerine çağrılan 112 Acvil Servis ekipleri, Bingöllü’nün yaşamını yitirdiğini belirledi.

Oğlu Posta Gazetesi’nde yazar Halit Bingöllü ve yakınlarının Bodrum’a gelmek için İstanbul’dan yola çıktığı, Bingöllü’nün cenazesinin Gündoğan Mezarlığı’nda kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

Bingöllü’nün yakın arkadaşı ve komşusu emekli gazeteci yazar Rahmetullah Karakaya "Özgürlük ve devrimci kişiliği ile mücadeleci olarak bilinen Bingöllü’nün ani ölümü hepimizi şoke etti. Türkiye için önemli yazar ve hukuk adamlarından biriydi, böyle değerler kolay yetişmiyor acımız büyük, yıllardır yaz aylarında birlikte tatilimizi geçirirdik" dedi.